Fietsen en wandelen

Als je van fietsen en wandelen dan is de omgeving van Groenpark Simpelveld een aanrader. De heuvelachtige omgeving is een uitdaging voor de fanatieke fietser of wandelaar. Hou je het liever wat rustiger dan zijn er ook voldoende mogelijkheden en heb je genoeg gezellige terrasjes en restaurantjes voor een gezellige tussenstop. Op de website van toeristisch Simpelveld vindt u een hele verzameling fiets- en wandelroutes in verschillende lengtes en uitdagingen.

Meer info

Het Zuid-Limburgse Heuvelland is ontzettend geliefd bij de mountainbikeliefhebber. Er zijn maar liefst 250 km lange, aantrekkelijke mountainbikeroutes bewegwijzerd. Dit vind je nergens anders in Nederland. Acht mountainbikeroutes zijn door middel van verbindingsroutes tot een netwerk met elkaar verbonden. De routes zijn zowel aantrekkelijk voor beginners als voor gevorderden en gaan zoveel mogelijk over niet-wandelpaden.

Meer info

Naast Groenpark Simpelveld ligt het Natuurtransferium Poort Mergelland. Een handig startpunt voor de fiets-en wandelroutes door het Mergelland. U kunt er ook (elektrische) fietsen huren als u zelf geen fietsen mee wilt nemen en zelfs Nordic Walking stokken als u dat eens wil proberen. U kunt er gratis de auto parkeren, er is een tentoonstelling en er worden streekproducten. Ideaal dus!

Omgeving overzicht