Cultuur

Zuid-Limburg bruist van de cultuur! In de regio kunt u onder andere een bezoek brengen aan diverse musea, kastelen, grotten, een indrukwekkende replica van een kolenmijn. 

Stoomtrein (de Miljoenenlijn)

Stoomtrein (de Miljoenenlijn)

Het station van de unieke Miljoenenlijn ligt pal naast ons park. Geniet van een nostalgisch ritje met de ruim 100 jaar oude stoomtrein door een schitterend landschap.

Fluweelengrot Valkenburg

Fluweelengrot Valkenburg

De Fluweelengrot is kalksteengroeve waar mergel werd gewonnen. Aanrader: meld u aan voor een indrukwekkende Cave Experience. Een waar spektakel van licht en muziek.

Gemeentegrot Valkenburg

Gemeentegrot Valkenburg

Leer onder leiding van een gids hoe het leven in de mergelgrot eruitzag en bewonder een aantal prachtige wandschilderingen. Een erg interessante tocht om af te leggen.

Kasteelruïne Valkenburg

Kasteelruïne Valkenburg

Bezoek de bijzondere kasteelruïne in het Zuid-Limburgse vestingstadje Valkenburg. Vanaf deze hoogte heeft u tegelijkertijd ook een prachtig uitzicht over de stad. 

Steenkolenmijn Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Daal, in de nagebouwde kolenmijn in Valkenburg, af om op zoek te gaan naar het zwarte goud. Deze kolenmijn is de laatst overgebleven bezoekersmijn in Nederland.

Drielandenpunt

Drielandenpunt

Uniek! Bij het Drielandenpunt in Vaals komen de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samen. U vindt het punt vlakbij de hoge top van de Vaalserberg.

Bonnefantenmuseum Maastricht

Bonnefantenmuseum Maastricht

Het Bonnefantenmuseum staat bekend om haar beeldende kunstcollectie. Denk aan Zuid-Nederlandse schilderkunst, hedendaagse kunst en middeleeuwse beeldhouwkunst.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek

Kasteelliefhebbers opgelet! Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste, best bewaarde en meest toegankelijke kastelen van Europa. Erg leuk voor jong en oud.

Modemuseum Hasselt

Modemuseum Hasselt

Het Modemuseum in Hasselt neemt u mee door de geschiedenis van de mode en de prachtige designs van hedendaagse ontwerpers. Een waar genot voor fashionistas.